Як привчити кошеня до когтеточке-5 простих порад

Наскільки реально привчити кота до когтеточке?

На всі 100%, якщо набратися терпіння і бути послідовним. Перш ніж перейти до головного і розповісти, як привчити кошеня до когтеточке, варто дізнатися, чому коти точать кігті.

Запалення шкідливості або інстинкт?

Швидше друге, ніж перше, і коли про це знаєш, легше ставитися до витівок кішки. Вона не псує шпалери з помсти, а оновлює шкіру на подушечках; не здирає оббивку з дивана через поганий характер, а «мітить» територію: на лапах є залози, що виділяють непомітний для людини секрет. Та й всі знають, що коти – мисливці, так що гострі кігті їм життєво необхідні.

Висновок зроблений-це інстинкт. Значить, справу можна поправити дресируванням.

Як привчити кішку до когтеточке-2 основних правила

Привчати тварину потрібно з раннього віку. Не вийшло? Не біда, його енергію можна перенаправити, якщо виконувати прості правила:

Как приучить кошку к когтеточке

  • Не кричати і не бити. Цей метод в принципі не працює. Кіт зрозуміє і шикування або суворе " не можна!».
  • Намагайтеся стежити за вихованцем. Як тільки він захоче поточити кігті об меблі або стіни, подайте голос і перенесіть до когтеточке. Тут гнів змінюється милістю. Лапи кота бажано покласти на пристосування, трохи натиснути на подушечки, щоб він випустив кігті. Розмовляйте ласкаво, можна дати заохочувальне ласощі, коли він зачепиться за когтеточку. Робити так потрібно кілька разів, поки кіт не зрозуміє, що від нього вимагається. А вчаться кішки, якщо все правильно робити, швидко.

Поради від досвідчених кошатніков, що допомагають швидше привчити кота до когтеточке:

  • Якщо є можливість, встановіть її там, де тварині подобається точити кігті. Наприклад, є настінні когтеточки, а таку можна поставити недалеко від уподобаного дивана.
  • Якщо п. 1 нездійсненний, закрийте накладками з пластика або скла (бажано, щоб поверхня була гладка) меблі, стіни, що опинилися в центрі підвищеної уваги. Або обробіть їх рідинами з запахами, які зазвичай не подобаються котам, наприклад, з запахом цитрусових. Є і спеціальні засоби.
  • По можливості просто не пускайте якийсь час тварина в приміщення, де стоїть сподобався йому диван.
  • Нанесіть на когтеточку настоянку валеріани або засіб з привабливим запахом.
  • Придивіться до ігрових когтеточкам-вони, як і валеріана, звертають на себе увагу, допомагають звикнути до пристосування.

Коти не можуть не точити кігті, а людина не може на нього за це ображатися, сердитися або, що ще гірше – карати. Спробуйте домовитися по-хорошому, тим більше що це цілком можливо.